Paardensport

De paarden sport is een grote hobby van ons. We rijden al jaren aangespannen met onze pony’s en paarden. Ook al jaren doen we mee aan wedstrijden niet onverdienstelijk. We hebben 1 paard een Swärzwalder Fuchs genaamd Dirk  en rijden we aangespannen en onder de man mee. Vorig jaar b dressuur mee gestart  en dit jaar gaan we L met hem starten in de koets. Dan hebben we ook nog een kruising Hackney-New Forest charmed genaamd die rijd al 10 jaar aangespannen in allerlei wedstrijden. Menige bekers zijn er gewonnen met charmie. Dirk is nog jong en zijn we vorig jaar pas voor het eerst mee gestart in de dressuur wedstrijden.

Monty Roberts

Het gedrag van paarden is daarbij mijn grootste hobby!  Monty Roberts heeft jaren het gedrag van paarden bestudeerd en vervolgens  door naar het gedrag en de tekens van paarden te kijken en in de praktijk te brengen kun je vrijwel alles met je paard bereiken!! Alles gaat op basis van vertrouwen!! Ikzelf bestudeer en volg de methode en werkwijze van  Monty Roberts  al zolang ik van hem gehoord heb.  Op deze manier van met paarden omgaan kun je alles uit je paard of pony halen op een zeer diervriendelijke manier. Geen zweep of andere attributen  worden gebruikt om het paard voorwaarts te krijgen. Door middel van een join up (partnerschap tussen mens en paard) wordt er gecommuniceerd met je paard. Doordat het dier je dan vertrouwt heb je de mogelijkheid om je paard te stimuleren en te motiveren.

Paarden beleren

Al onze paarden/pony’s  zijn op de Monty Roberts manier beleerd, waardoor wij zeer voorwaartse paarden/pony’s hebben. In de beleer periode bekijken we het paard vanuit zijn optiek en gaan van daaruit met het paard werken.

Ik werk met groene paarden/pony’s, maar ook met probleem paarden.  Paarden die ergens bang voor zijn, probleem met trailer laden enz.  Er is voor mij geen grotere voldoening dan een paard  van zijn angst af te kunnen helpen.  Ik  houd  me dus bezig  op het psychische vlak van problemen met het paard niet op de lichamelijke problemen.

Door deze manier van beleren help ik ook vaak de mens van zijn angst problemen met paarden af. Door  mijn sessies bij te wonen krijgt u meer vertrouwen in u paard simpelweg om naar de tekens en naar de lichaamstaal van het paard te luisteren en te kijken. Ook laat ik u zelf op deze methode met u paard of pony werken zodat u thuis hier mee uit de voeten kunt.

De eerste sessie  is gratis!

Mennen/menles

Ook is er een mogelijkheid om bij ons menlessen te volgen.

Contact

Wanneer u interesse heeft of verder vragen heeft over beleren van uw paard, schriktraining of over menlessen kunt u hierover contact met ons op nemen.